Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Βιβλιοθήκη ήχων της φύσης

Η Βιβλιοθήκη Macaulay είναι το κορυφαίο επιστημονικό αρχείο στον κόσμο με ήχους, βίντεο και φωτογραφίες φυσικής ιστορίας. Αν και η ιστορία της Βιβλιοθήκης Macaulay έχει τις ρίζες της στα πουλιά, η συλλογή περιλαμβάνει αμφίβια, ψάρια και θηλαστικά και διατηρεί καταγραφές της συμπεριφοράς και της φυσικής ιστορίας κάθε είδους. Μπορείτε να απολαύσετε ή και να χρησιμοποιήσετε όλους αυτούς τους ήχους, αλλά μπορείτε να στείλετε κιόλας τους δικούς σας για να αποθηκευτούν στην τεράστια συλλογή της βιβλιοθήκης.



Η Βιβλιοθήκη Macaulay προσπαθεί να διευκολύνει την ικανότητα όσων συλλέγουν και διατηρούν τέτοιες ηχογραφήσεις και προωθεί τη χρήση αυτών των ηχογραφήσεων για διάφορους σκοπούς που καλύπτουν την επιστημονική έρευνα, την εκπαίδευση, τη διατήρηση και τις τέχνες. Εάν λοιπόν έχετε τέτοιους ήχους, μπορείτε να τους στείλετε στη βιβλιοθήκη, για να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο το υλικό της.

Η πρόσβαση σε εγγραφές ήχου και βίντεο στο αρχείο είναι διαθέσιμη για ερευνητική, εκπαιδευτική και εμπορική χρήση . Εάν θέλετε να  συνεισφέρετε στο αρχείο, μπορείτε να υποβάλετε τις ηχογραφήσεις και τις φωτογραφίες πουλιών σας μέσω του εργαλείου μεταφόρτωσης πολυμέσων eBird/Macaulay Library. Οι ηχογραφιστές με βίντεο ή ηχογραφήσεις που δεν αφορούν πτηνά μπορούν να  επικοινωνήσουν μαζί μας για να συζητήσουν την πιθανή αρχειοθέτηση του υλικού τους. Οι νέοι ηχογραφιστές μπορούν να λάβουν εκπαίδευση στο ετήσιο  εργαστήρι ηχογράφησης 


και να μάθουν πώς να γίνουν ειδικοί ηχογραφιστές ή να χρησιμοποιήσουν τους  διαδικτυακούς μας πόρους για γρήγορα σεμινάρια.

Η Βιβλιοθήκη Macaulay πήρε το όνομά της προς τιμήν της  Linda και του William (Bill) Macaulay, των οποίων η γενναιόδωρη δωρεά συνέβαλε στη δημιουργία του εξαιρετικού νέου σπιτιού της Βιβλιοθήκης Macaulay στο Sapsucker Woods. Αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση περιλαμβάνει ειδικά κατασκευασμένα στούντιο, προηγμένη συνδεσιμότητα οπτικών ινών, ευρύχωρα γραφεία και ελεγχόμενο από το κλίμα χώρο αποθήκευσης για το αρχείο.

Οι συνεισφορές των Macaulays εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την οικονομική υποστήριξη. Με σχεδόν 6.000 μεμονωμένες ηχογραφήσεις τραγουδιών πουλιών από περισσότερα από 2.600 είδη, η Linda Macaulay είναι μια από τις πιο παραγωγικές και ταλαντούχες συντελεστές στο αρχείο ήχου της βιβλιοθήκης και ένα εξαιρετικό παράδειγμα αφοσιωμένου πολίτη επιστήμονα. Σε πολλές περιπτώσεις, η Linda ήταν το πρώτο άτομο που κατέγραψε πολλά είδη στη φύση και μέχρι σήμερα πάνω από 300 από αυτά τα είδη παραμένουν καταγεγραμμένα μόνο από αυτήν. Οι Macaulays έχουν ταξιδέψει σε πολλές δυσπρόσιτες τοποθεσίες που λίγοι τουρίστες βλέπουν ποτέ, και όπου κι αν πάνε παίρνουν μαζί τους τον εξοπλισμό ηχογράφησης.

Πηγή: https://www.macaulaylibrary.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: