Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Διακρίσεις


2ο βραβείο UNICEF, Σχολικό έτος 2015-2016

Πάνω από 18.000 παιδιά από περισσότερα από 700 σχολεία ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στο κορυφαίο πρόγραμμα της UNICEF για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Η Δ1 τάξη του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας του Σχολικού έτους 2015-2016 διακρίθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους: Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ’ όλα Παιδιά" καταλαμβάνοντας το δεύτερο βραβείο με το παραμύθι «Παιδιά χελιδόνια». 
Με το παραμύθι τους αυτό και μέσα από την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που μόνο παλεύει να σταθεί στα πόδια του μακριά από την πατρίδα του, οι μαθητές ανέδειξαν το δράμα της προσφυγιάς. Ήθελαν με το όμορφο βιβλίο τους να θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους,  ότι όλες οι παιδικές ψυχές έχουν δικαίωμα στην αγάπη, στην ειρήνη και στη μόρφωση και ότι όλα τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται και αξίζουν μια καλή και χαρούμενη ζωή.



Το 60ο Δημοτικό Πάτρας έλαβε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Δημοτικά – Παραμύθια». Το πρόγραμμα συντόνισε η δασκάλα τους, κ. Δήμητρα Μυλωνάκη.



Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ.
 
Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα στη βάση δεδομένων
του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών, Σχολικό έτος 2013-2014




Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο "Εμένα με λένεΚαραγκιόζη", που δούλεψαν οι μαθητές μου της Α΄ τάξης του σχολικού έτους 2009-2010, εγκρίθηκε από την πολυμελή ομάδα εργασίας και εντάχθηκε στη Βάση Δεδομένων για το Ελληνικό Θέατρο Σκιών του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών στον τομέα "Το Θ.Σ. στην εκπαίδευση". Η  δημιουργία Αρχείου/Βάσης Δεδομένων τουΕλληνικού Θεάτρου Σκιών από το  ΚέντροΒυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών είναι Ερευνητικό Πρόγραμμα με τη συνεργασία  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Βάση δεδομένων για το Θέατρο ΣκιώνΔιεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Ερευνητικοί φορείς που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα: Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών - Γρανάδα

Πανεπιστήμιο Γρανάδας: Ερευνητική Ομάδα: “Estudios de la civilización griega medievaly moderna” (HUM 728)

Mε την υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"

Συνεργαζόμενοι φορείς: Mουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα 

2ο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων, Σχολικό έτος 2010-2011


Το  δεύτερο βραβείο κέρδισε η ιστοσελίδα του 60 Δημοτικού Πάτρας, της οποίας για πάρα πολλά χρόνια είμαι δημιουργός, στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων, που διοργάνωσε η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ (6-8 Μαΐου 2011, Ερμούπολη, Σύρος), το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης και το βραβείο παρέλαβα η ίδια. 

Έπαινος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων, Σχολικό έτος 2009-2010

Η ιστοσελίδα του 60 Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, της οποία είμαι δημιουργός, κέρδισε ΕΠΑΙΝΟ καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικώ Διαδικτυακών τόπων που διοργάνωσε η  Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Έπαινος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων, Σχολικό έτος 2008-2009

ΕΠΑΙΝΟ κέρδισε η ιστοσελίδα του 60 Δημοτικού Πάτρας, της οποίας είμαι δημιουργός, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στον 3ο Διαγωνισμό σχολικών ιστοσελίδων 2009 με βαθμολογία 84,5%. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων πραγματοποιείται από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και την «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Σκοπός του είναι η ηθική και υλική επιβράβευση των Σχολικών και των Διοικητικών μονάδων καθώς και των εκπαιδευτικών – δημιουργών που διατηρούν ποιοτικούς διαδικτυακούς τόπους παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

 Έπαινος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων, Σχολικό έτος 2007-2008

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκήρυξαν Πανελλήνιο διαγωνισμό (2008) για την βράβευση των καλύτερων σχολικών δικτυακών τόπων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων οι οποίοι φιλοξενούνται σε διακομιστές του ΠΣΔ και η ιστοσελίδα του 60 Δημοτικού Πάτρας, της οποίας είμαι δημιουργός, πήρε ΕΠΑΙΝΟ καταλαμβάνοντας την 6η θέση.
 
Ειδική Μνεία στον διαγωνισμό της Κάμερα Zizanio, Σχολικό έτος 2007-2008


Η ταινία μικρού μήκους που φτιάξαμε με τους μαθητές της  Β1 τάξης του σχολικού έτους 2006-2007 στα πλαίσια του Προγράμματος "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" και με τίτλο "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" στάλθηκε στην 7η Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Κάμερα Zizanio 2007  που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, προκρίθηκε στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα και προβλήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007. Το Σάββατο 8/12/2007 η κριτική επιτροπή απένειμε στην ταινία των παιδιών Ειδική Μνεία.




 Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για την Ειρήνη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες», Σχολικό έτος 2003-2004


Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποίησαν το 2003 το περιοδικό Μαθητική Χαρά και τα 7ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας με θέμα «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για την Ειρήνη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες» οι μαθητές μου της Β1  ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες συμμετέχοντας με ομαδική εργασία. 

Τρίτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Unicef, Σχολικό έτος 2002-2003


Οι μαθητές της Ε2΄ τάξης του σχολικού έτους 2001-2002 του 60ού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, με  υπεύθυνες εκπ/κούς την κ. Δήμητρα Μυλωνάκη και την κ. Μαρία Παντελέου, στα πλαίσια του Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν  τα δικαιώματά τους», που διεξήγαγε η Ελληνική Επιτροπή της Unicef και είχε τίτλο «Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου», δημιούργησαν ένα 24σέλιδο βιβλίο με θαυμάσιες ζωγραφιές και μεστά κείμενα, σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών. Το βιβλίο τους αυτό, που είχε τίτλο "Μακρινή μου φίλη", προκρίθηκε και αντιπροσώπευσε όλα τα σχολεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας στην σχετική έκθεση που διοργάνωσε η Unicef  στη Στοά του βιβλίου και άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό στις 18 Νοέμβρη 2002. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο του 60ού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας προκρίθηκε μέσα στα 5 καλύτερα όλης της Ελλάδας και τελικά κατάφερε να αποσπάσει το τρίτο βραβείο, καθώς μια ομάδα από γνωστούς ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων στην οποία συμμετείχε  και το Υπουργείο Παιδείας, βράβευσε  τα καλύτερα από αυτά την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στις 18 Νοέμβρη 2002.

Έπαινος στον 9ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Σχολικό έτος 2001-2002


"Τ' αλεπουδάκια", το περιοδικό που εξέδιδε η Δ1΄ τάξη για τρία συνεχή έτη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μυλωνάκη Δήμητρα, κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 450 μαθητικά έντυπα και να αποσπάσουν  ΕΠΑΙΝΟ στον 9ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων, που διοργάνωσε το 2002  η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

ΤΑ ΝΕΑ έγραψαν για την εφημερίδα μας (15/4/2002-ορίζοντες-σελ.22.4-23.5):


Απίστευτο!!! Με φωτογραφίες των συντακτών – μαθητών, με σκίτσα εκπληκτικά, με ρεπορτάζ για θέματα επικαιρότητας, ούτε δελτίο ειδήσεων να ήταν. Όταν παιδιά Δημοτικού έχουν στις ειδησεογραφικές τους σελίδες θέματα από τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη στη Μυτιλήνη και την απογραφή μέχρι το καινούριο κόμμα του Αβραμόπουλου και την απόδραση του Πάσσαρη, το λιγότερο που αξίζουν είναι συγχαρητήρια. «Τα αλεπουδάκια» του 60ού Δημοτικού της Πάτρας διεκδικούν όχι απλά την παγκόσμια αποκλειστικότητα αλλά και το βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου ρεπορτάζ, αφού κατάφεραν να πάρουν συνέντευξη από τον Περικλή! Και οι πρωτοτυπίες δεν έχουν τέλος. Όλη η εφημερίδα είναι χειρόγραφη, ακόμη και οι διαφημίσεις. Στις «Μεγάλες …Προσδοκίες» - ακόμη και ο τίτλος είναι πανέξυπνος – οι μαθητές παρουσιάζουν τα επαγγέλματα που θέλουν να ακολουθήσουν. Η εικονογράφηση είναι σκέτη απόλαυση!»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: