Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Η νοτιότερη ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου

Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας είναι μια μικρή ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στο νησί King George κοντά στο σταθμό Bellingshausen, έναν ρωσικό ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική. Είναι μία από τις οκτώ εκκλησίες ή παρεκκλήσια στην Ανταρκτική και μάλιστα η νοτιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο.

Καθαγιάστηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2004 και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 πιστούς.

Η εκκλησία στελεχώνεται όλο το χρόνο από έναν ή δύο ορθόδοξους ιερείς, που προσφέρονται εθελοντικά για την αποστολή της Ανταρκτικής. Όπως και το προσωπικό των περισσότερων σταθμών της Ανταρκτικής, οι ιερείς εναλλάσσονται κάθε χρόνο. 

Ανάμεσα στα καθήκοντα των ιερέων είναι η προσευχή για τις ψυχές των 64 Ρώσων που πέθαναν σε αποστολές στην Ανταρκτική και η εξυπηρέτηση των πνευματικών αναγκών του προσωπικού του σταθμού Bellingshausen και άλλων κοντινών σταθμών. 

Εκτός από Ρώσους πολικούς ερευνητές, την εκκλησία επισκέπτονται συχνά συνάδελφοί τους από τους κοντινούς ερευνητικούς σταθμούς της Χιλής, της Πολωνίας, της Κορέας και άλλων ερευνών, καθώς και τουρίστες. Προς όφελος των επισκεπτών της Λατινικής Αμερικής, ορισμένες εκκλησιαστικές λειτουργίες πραγματοποιούνται στα ισπανικά.

 Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την https://en.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: