Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Γνωρίστε τη σχολή Σαχέτι

Η Σχολή Σαχέτι είναι ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ενιαίο σχολείο όπου φοιτούν πάνω από 1.300 μαθητές, συμπεριλαμβάνει βρεφονηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και ορθόδοξη εκκλησία και βρίσκεται στο Senderwood του Bedfordview, στα ανατολικά προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ!



Η Σχολή SAHETI ιδρύθηκε το 1974 από μια ομάδα ιδρυτών υπό την ηγεσία του δικηγόρου Γιώργου Μπίζου. Οι πόρτες του ήταν ανοιχτές σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος, καλωσορίζοντας ευρέως διαφορετικές κοινότητες για να συμμετάσχουν στην καθολική παιδεία του με γνώμονα τις αξίες. Το Σαχέτι-Saheti είναι ακρώνυμο από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων "South African Hellenic Educational and Technical Institute".

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που στοχεύει να εμφυσήσει στους μαθητές τον σεβασμό και την αγάπη για την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη θρησκεία της ελληνικής παράδοσης και να μπορέσει να εξυπηρετήσει την πλειοψηφία των μαθητών ελληνικής καταγωγής, από την ευρύτερη κοινότητα.



Θεωρείται ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά ημερήσια σχολεία της χώρας και διακρίνεται για τις επιτυχίες που σημειώνουν κάθε χρόνο οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου στις τελικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι μαθητές εκτός από τα ελληνικά, διδάσκονται αγγλικά, αφρικάνικα ή ζουλού και φυσικά όλα τα υπόλοιπα διδακτικά αντικείμενα. Ο ελληνικός χαρακτήρας του σχολείου είναι ξεκάθαρος στις ομάδες μαθητών που χορεύουν με ενθουσιασμό ελληνικούς λαϊκούς χορούς με παραδοσιακή ενδυμασία. Οι εθνικές γιορτές επίσης είναι αναπόσπαστο μέρος του πνεύματος όλου του σχολείου.

 


Όπως εξηγεί στο news247 η διευθύντρια Ελληνικών Σπουδών, κα. Αντωνία Παπάζογλου «οι Έλληνες γονείς το επιλέγουν για ευνόητους λόγους. Οι μη Έλληνες γονείς το επιλέγουν γιατί πιστεύουν ότι τα παιδιά τους, εάν εκτεθούν στην Ελληνική παιδεία που προσφέρει το σχολείο, θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους και συγχρόνως θα ανοίξουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες. Εξάλλου το έμβλημα του Σαχέτι είναι το Γνώθι Σαυτόν που αποτελεί και τον πυρήνα της εκπαίδευσης που προσφέρει στους μαθητές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: