Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η δασκάλα που πάει στη δουλειά της με ανσασέρ!

Πώς θα σας φαινόταν εάν μένατε και διδάσκατε σε μία πόλη που όλοι οι κάτοικοι μένουν στο ίδιο κτίριο; Και πώς θα σας φαινόταν εάν παίρνατε το ανσασέρ και όχι το αυτοκίνητο για να πάτε στο σχολείο; Περίεργο; Και όμως αυτό συμβαίνει στην Έρικα Τόμπσον, δασκάλα του δημοτικού σχολείου του Whittier στην Αλάσκα.

Το Whittier είναι μια πολύ παράξενη πόλη. Όλοι οι κάτοικοί του ζουν και εργάζονται μόνο σε ένα κτίριο, και η ίδια η πόλη είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα και ένα τούνελ μήκους ενός μιλίου και αυτό σε συγκεκριμένες ώρες.

Το κτίριο στο οποίο μένουν είναι ένα τεράστιο 14όροφο οικοδόμημα που χτίστηκε το 1953 ως καταφύγιο από τον αμερικανικό στρατό. Το 1964 έγινε ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή που ξεσήκωσε τσουνάμι και κατέστρεψε το χωριό. Εκτός από αυτό το κτίριο όπου και κατέφυγαν από τότε οι κάτοικοι.

Μέσα στο κτίριο υπάρχουν τα πάντα: σχολείο, ταχυδρομείο, παντοπωλείο, δημαρχείο, νοσοκομείο, αστυνομικό τμήμα, βιντεάδικο, εκκλησία. Όπως αφηγείται η Έρικα Τόμπσον στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο, ο κάθε κάτοικος μπορεί να πάει όπου θέλει φορώντας απλώς τις παντόφλες του! Παρακολουθήστε την καθώς περιγράφει τη ζωή της σ' αυτό το πολύ παράξενο χωριό, που αριθμεί 220 κατοίκους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: