Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται οι έξυπνες μαθητικές σχολές


Σας έχω νέα από τη μακρινή Κίνα. Εταιρεία κατασκεύασε και ήδη 11 σχολεία χρησιμοποιούν «έξυπνες» στολές με τσιπ εντοπισμού, ικανές να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις των μαθητών ανά πάσα στιγμή. Χαιρετίζω με ενθουσιασμό τις φιλελεύθερες τακτικές της φίλιας χώρας, ελπίζοντας σε ένα ανάλογο «έξυπνο» κοστούμι για συζύγους… μπρρρρρ….!!!!


Οι στολές είναι εξοπλισμένες με  ένα τσιπ σε κάθε ώμο, το οποίο καταγράφει την ώρα που ο μαθητής μπαίνει στο σχολείο στέλνοντας ένα βίντεο στους γονείς μέσω της Mobile εφαρμογής. Χάρη στα σημεία ελέγχου που τοποθετούνται στον σχολικό χώρο, αν κάποιος μαθητής απουσιάσει από την τάξη ή φύγει από το σχολείο η στολή ειδοποιεί τόσο τους γονείς του μαθητή όσο και τους καθηγητές του για την απουσία.

Η τεχνολογία τους βέβαια δεν περιορίζεται εκεί. Οι στολές είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες που ανιχνεύουν μέχρι κι αν κάποιος μαθητής κοιμάται στο μάθημα. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα ενεργοποιείται αυτόματα ξυπνητήρι για τον «επαναφέρει στην τάξη».

Παράλληλα η στολή μπορεί να πραγματοποιεί και ανέπαφες συναλλαγές, τις οποίες οι γονείς ελέγχουν μέσω της εφαρμογής και βάζουν όρια στα έξοδα του παιδιού.

Επιπλέον χάρη στο GPS σύστημα με το οποίο είναι εξοπλισμένες οι στολές δείχνουν τις κινήσεις του μαθητή αφού αφήσει το σχολείο και μέχρι να πάει στο σπίτι.

Τέλος, οι στολές είναι τόσο έξυπνες που μπορούν να αναγνωρίσουν το χρήστη τους. Αν κάποιος άλλος φορέσει τη στολή αντί του μαθητή για τον οποίο προορίζεται το σύστημα αναγνώρισης προσώπου το αντιλαμβάνεται και αντιστοίχως ενημερώνει και πάλι τους γονείς μέσω της εφαρμογής.

Τις έξυπνες «ποδιές», τις οποίες έχει αναπτύξει η εταιρεία Guanyu Technology, χρησιμοποιούν προς το παρόν 11 σχολεία στην επαρχία της Γκουινζού, και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, ήδη έχουν φέρει αποτέλεσμα ως προς την συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα.

Αυτό άλλωστε είναι και το επιχείρημα για την χρήση τους, σε μια χώρα που όχι μόνο εποπτεύει μεθοδικά τους πολίτες της αλλά και διδάσκει στους μαθητές της την απόλεση των δικαιωμάτων ιδιωτικότητας κι ελευθερίας ως κάτι το φυσιολογικό.

Περισσότερα: reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: