Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Student Trade Fair 2018

Η παρακάτω είδηση με έκανε να σκέφτομαι ότι οι σημερινοί νεαροί των Γυμνασίων και Λυκείων εκτός από τα κοινότυπα μαθήματα παρακολουθούν και διδάσκονται και επιστημονική φαντασία και γιατί όχι! Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον, έχουν φαντασία, αναζητούν την καινοτομία και κυρίως ότι έχουν τους κατάλληλους καθηγητές που θα τους οδηγήσουν στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους!

Την Τρίτη 17 Απριλίου στο Τhe Mall Αthens πραγαμτοποιήθηκε η 12η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας – Student Trade Fair 2018 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Έλαβαν μέρος 60 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας που παρουσίασαν έξυπνες και καινοτόμες μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» και τα παιδιά κυριολεκτικά «μάγεψαν» την κριτική επιτροπή και το κοινό που την επισκέφθηκε.

Τα τρία πρώτα βραβεία ήταν τα εξής:
1.    Το βραβείο «Καλύτερη Εταιρεία» κέρδισε η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΗΕLM.E.T από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Με στόχο την προστασία των μοτοσυκλετιστών και την οδική ασφάλεια, τα παιδιά δημιούργησαν ένα σύστημα που συνδέει τη μοτοσυκλέτα με το κράνος και δεν παίρνει μπροστά η μηχανή εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του.  
https://www.facebook.com/Helmet-185904182015317/
2.    Το βραβείο «Πιο καινοτόμο προϊόν» απονεμήθηκε στη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» WARN από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού. Η ομάδα υλοποίησε ένα σύστημα που τοποθετείται σε «τυφλά» σημεία των δρόμων και προειδοποιεί τόσο τον πεζό για την έλευση οχήματος όσο και τον οδηγό για τη διέλευση πεζού, έτσι ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα.
https://www.facebook.com/warnuofficial/
3.    To βραβείο «Kαλύτερο Περίπτερο» κατέκτησε η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΟΜΗΡΟΣ-Ρίχνω φως στον Πολιτισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν αντίγραφα αγαλμάτων για τα μουσεία έτσι ώστε τα άτομα με προβλήματα όρασης να μπορούν να τα αγγίζουν και ταυτοχρόνως να ακούν την ιστορία τους στα ελληνικά και τα αγγλικά.
https://www.facebook.com/info.omiros/

Πηγή: http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: