Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Στου Μπουτάν, φίλοι μου, στο Μπουτάν


Τώρα θα μου πείτε γιατί να πάμε στο Μπουτάν που δεν ξέρουμε ούτε πού στην ευχή είναι…. Μα η κυβέρνηση του Μπουτάν, φίλοι μου, ανακοίνωσε ότι από δω και πέρα οι καλύτερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι πλέον οι δάσκαλοι και οι γιατροί και κάτι γατάκια, όπως ΔΕΚΟτζήδες κλπ. ούτε να το σκέφτονται….. Άσε που το μότο του Μπουτάν είναι «Η Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία είναι πιο σημαντική από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν»! ΦΕΥΓΟΥΜΕ;;;;

Το Μπουτάν λοιπόν, αν ψάχνετε να το βρείτε μετά από αυτά που μάθατε, είναι ένα μικροσκοπικό κράτος 750.000 κατοίκων, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα.

Οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν και οι οποίες θα οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα, πρόκειται να επηρεάσουν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Οι δάσκαλοι που θα επωφεληθούν είναι 8.679 και περίπου 4.000 είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Μόλις εφαρμοστεί ο νέος νόμος, οι δάσκαλοι θα δουν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται σημαντικά. Εκείνοι με εμπειρία από 0 έως 10 χρόνια, θα πάρουν 35% αύξηση. Όσοι έχουν εμπειρία 10-20 χρόνια, θα πάρουν 45% αύξηση. Κι εκείνοι με 20 χρόνια εμπειρία και πάνω, θα πάρουν αύξηση κατά 55%. Περισσότερες αυξήσεις θα γίνουν και ανάλογα με την απόδοση στην εργασία τους.

«Εάν η αναθεώρηση στις πληρωμές που πρότεινε η κυβέρνηση περάσει, οι δάσκαλοι θα γίνουν το υψηλότερα αμειβόμενο επάγγελμα στη χώρα», ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας με δελτίο Τύπου. Την απόφαση για τις αυξήσεις προώθησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Λοτάι Τσέρινγκ. Ο Τσέρινγκ εκλέχθηκε Πρωθυπουργός το 2018 και έχει τη φήμη ενός πολυτάλαντου μεταρρυθμιστή. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κυβερνάει τη χώρα και τα Σαββατοκύριακα εργάζεται ως χειρούργος. «Κάποιοι άνθρωποι παίζουν γκολφ, κάποιοι κάνουν τοξοβολία, εμένα με ξεκουράζει να χειρουργώ», είχε πει στον Guardian, αποκαλώντας τη χειρουργική «ηρεμιστική».

Όλα αυτά δεν είναι και τόσο παράξενα για το βουδιστικό βασίλειο, αν ξέρει κανείς λίγα πράγματα γι’ αυτό. Το 1972, ο 4ος βασιλιάς του Μπουτάν, Τζίγκμε Σίνγκιε Γουάνγκ, είχε ανακοινώσει ότι η «Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία είναι πιο σημαντική από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν».

Γι’ αυτό σας λέω, φίλοι μου, ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΑΝ, ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΑΝ!

Περισσότερα: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: