Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Όταν οι γονείς μηνύουν τους δασκάλους

Με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εναντίον δασκάλας, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, τι θα γίνει, αν και όταν εφαρμοστεί η αξιολόγηση, στην οποία θα έχουν λόγο και οι γονείς;

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν πάθει οι γονείς της Σάμου. Έχουν επιδοθεί με διάφορους τρόπους στην προσπάθεια να μπλοκάρουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία του νησιού κατά τις απογευματινές ώρες. Και τώρα μήνυσαν και δασκάλα που τάχθηκε υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Πιο συγκεκριμένα ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Άνω Βαθέος Σάμου κατέθεσε  αγωγή εναντίον της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, ζητώντας μάλιστα αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ! Ενόψει της ένταξης των προσφυγόπουλων σε απογευματινό τμήμα στο σχολείο πριν λίγους μήνες, η δασκάλα είχε μιλήσει στα παιδιά για την προσφυγιά και είχε προτρέψει τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα παιδιά - θύματα πολέμου και ξεριζωμού. Η... προτροπή αυτή δεν «άρεσε» στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι ζήτησαν από το διευθυντή του σχολείου να καλέσει τη δασκάλα ενώπιον του Συλλόγου Γονέων προκειμένου να «δώσει εξηγήσεις». Το περιστατικό καταδίκασαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και το Υπουργείο Παιδείας. Όμως φαίνεται ότι οι γονείς γίνονται υπέρ του δέοντος παρεμβατικοί και αυτό δυσκολεύει το έργο του σχολείου.

Πληροφορίες από: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: