Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Όταν το παιδικό παιχνίδι γίνεται πραγματικότητα

Φαίνεται απίστευτο αλλά ένας 12χρονος, στην Αργεντινή δεν αφιερώνει τον χρόνο του στο παιχνίδι, την μπάλα, ή ότι άλλο, αλλά στο να διδάσκει μικρότερα παιδιά στο δικό του πραγματικό σχολείο!!!
ΟLeonardo Nicanor Quinteros από τα εννιά του ήδη δημιούργησε στην αυλή της γιαγιάς του και λειτουργεί το δικό του σχολείο στο οποίο βοηθάει όλα τα μικρούλια που δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο ή δυσκολεύονται στα μαθήματα.

Ο πιτσιρικάς έβλεπε ότι κάποια παιδιά δεν μπορούσαν να πάνε στο σχολείο επειδή δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν για τη μεταφορά ή ακόμα και για τα παπούτσια για να περπατήσουν μέχρι εκεί, ή και μερικά ήταν ακόμα και άστεγα. Έτσι στο Pocito, Λας Πιτρίτας, του San Juan  της Αργεντινής, ο Nicanor και η γιαγιά του έστησαν το σχολείο που ονομάζεται "Patria y Unidad". Χρησιμοποίησαν πλαστικά φύλλα και ξύλα για να δημιουργήσουν τις τάξεις, χαρτόκουτα και ότι άλλο είχαν στην διάθεσή τους.

Από τότε πέρασαν 4 χρόνια και με τη βοήθεια γειτόνων και ευγενών ανθρώπων, ο Nicanor κατάφερε να κατασκευάσει 2 ακόμα αίθουσες διδασκαλίας, ντουλάπια, μαυροπίνακα, μια μικρή βιβλιοθήκη και φυσικά κουδούνι. Μερικοί από τους δασκάλους του σχολείου αυτού είναι οι συμμαθητές του και ο Nicanor έχει ακόμη και το γραφείο του.

Το σχολείο έχει 36 μαθητές και είναι σαφές ότι το Nicanor που είναι πολύ αφοσιωμένος στο έργο του είναι έμπνευση για τα άλλα παιδιά. Το ακόμα πιο αξιοθαύμαστο είναι ότι κάθε μέρα ποδηλατεί 20 λεπτά για να φτάσει στο σχολείο του, αφού μένει σε άλλη γειτονιά από αυτή της γιαγιάς του. Ο μικρός δάσκαλος κάνει το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσει τα παιδιά στις σπουδές τους και μερικές φορές κάνει μαθήματα ακόμα και τη νύχτα για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στις κανονικές ώρες. Επιπλέον, εξοικονομεί χρήματα από το χαρτζιλίκι του για να προσφέρει τσάι και μπισκότα στους μαθητές του.

Η ιστορία του Leonardo Nicanor Quinteros έχει γοητεύσει όλη την Αργεντινή και ο αλτρουισμός του έχει ήδη εμπνεύσει πολλούς συμπολίτες του.

Πηγή: odditycentral.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: