Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ιταλία: τοποθέτηση καμερών στα σχολεία;


Δύσκολα τα πράγματα στη διπλανή Ιταλία όπου μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπάσει σχετικά με την απαίτηση πάρα πολλών γονέων να τοποθετηθούν κάμερες στα σχολεία για την προστασία των παιδιών.

Τορίνο, Βιτσέντζα, Λούκα, Ρώμη, Ποτέντσα, Παλέρμο: Δάσκαλοι εκφοβισμένοι από τους μαθητές και τους γονείς ή δάσκαλοι που κατηγορούνται για βίαιη συμπεριφορά ή κατάχρηση βίας ενάντια στους μαθητές. Και συχνά, ως πυροκροτητής όλων των παραπάνω, ένα smartphone από την πλευρά των μαθητών. Το ιταλικό σχολείο είναι πλέον ένα καθημερινό δελτίο πολέμου. Και μέσα σε αυτό το αλαλούμ, η Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος και τα Δικαιώματα των Χρηστών και των Καταναλωτών προτείνει την εγκατάσταση καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας πράγμα που βρίσκει ριζικά αντίθετους τους εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά της, η υπουργός παιδείας, Valeria Fedeli, ζητά πρώτον, αυστηρές ποινές για τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται (μέχρι και απόλυση), και δεύτερον, μια βάση δεδομένων για την παρακολούθηση του φαινομένου, όχι όμως κάμερες στα σχολεία.

"Ζούμε σε μια εκπαιδευτική φάση έκτακτης ανάγκης", δηλώνει ωστόσο ο γενικός διευθυντής της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Γονέων, Antonio Affinita, ο οποίος πιστεύει ότι αν οι κάμερες βοηθήσουν να ηρεμήσει τελικά το κλίμα  και δώσουν ασφάλεια, είναι ευπρόσδεκτες εκπροσωπώντας τους γονείς που επιθυμούν την τοποθέτησή τους στις εκπαιδευτικές αίθουσες.


Περισσότερα: codacons.it και zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: