Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Αναφορά προβλημάτων της πόλης μας

Για δείτε τι ανακάλυψα στην τελευταία μου βόλτα στο Patras IQ! Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει αναπτύξει μία διαδικτυακή εφαρμογή, το sense.city, με την οποία οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν στον Δήμο διάφορα προβλήματα που συναντούν στην πόλη τους. Μπαίνοντας στην εφαρμογή παρατήρησα ότι τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί από πολίτες 882 προβλήματα και έχουν επιλυθεί τα 694.  Μπορεί η ανταπόκριση να μην είναι ιδανική όμως η εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε άμεσα και κάποιος αυτό να το λαμβάνει υπόψη του, έστω και με χρονοκαθυστέρηση. 



Τα προβλήματα που μπορούμε να αναφέρουμε μπορούν να σχετίζονται με καθαριότητα, φωτισμό, ύδρευση, οδόστρωμα κλπ. Οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν το πρόβλημα ανώνυμα ή επώνυμα. Στη δεύτερη περίπτωση παίρνετε για το αίτημά σας αριθμό πρωτοκόλλου, ή κάτι τέτοιο, και ο δήμος θα σας ενημερώσει με μέιλ ή τηλεφωνικό μήνυμα για την εξέλιξή του. 

Να που η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει και στα καθημερινά μας προβλήματα. Πάνω τους, αγαπητοί συμπολίτες. Αναφέρετε κάθε στραβό και κρατήστε τους σε ετοιμότητα. 

Το patras.sense.city υπάρχει και για υπολογιστή, αλλά και για Android. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το πλέιστορ στο κινητό σας και να ανεβάζετε ακόμα και φωτογραφίες του προβλήματος. 

Εμένα μου φάνηκε πολύ καλή ιδέα και καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα όλοι για να μάθουν να τη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους και οι υπεύθυνοι του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: