Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Για πικνίκ σε μια εντυπωσιακή αμμόγλωσσα!

Απέχει μόλις 16 χμ. από το κέντρο της Πάτρας, διαθέτει ιστορικό φάρο, είναι μοναδικής ομορφιάς και αυτή την εποχή μπορείς να την περπατήσεις ολόκληρη, αφού έχουν τραβηχτεί τα νερά. Ιδανικό μέρος για πικνίκ ή μια περιπετειώδη βόλτα.
Πρόκειται για το ακρωτήρι του Δρεπάνου, που βρίσκεται ανάμεσα σε Αραχωβίτικα και Ψαθόπυργο. Είναι μοναδικής ομορφιάς, αν και παραμελημένο, και η αμμόγλωσσά του μοιάζει με δρεπάνι γι' αυτό και το όνομα. Είναι γνωστό στους φίλους του Kitesurf και του windsurfing και στους κατοίκους της περιοχής. Δυστυχώς τώρα που γίνονται τα έργα της Ολυμπίας Οδού δεν είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο. Μπορείς όμως να το αφήσεις ένα δρομάκι πιο πριν και να φτάσεις στην αμμόγλωσσα με τα πόδια από τη θάλασσα. Κοιτώντας το ακρωτήρι ακόμα και από το google maps εντυπωσιάζεσαι. Το βίντεο στο τέλος της ανάρτησης είναι καταπληκτικό.

Βρίσκεται εκεί γραφικότατος φάρος του πολεμικού ναυτικού που πρωτολειτούργησε το 1880. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο φάρος παρέμεινε σβηστός. Το 1945, στα πλαίσια ανασυγκρότησης του Φαρικού Δικτύου επαναλειτούργησε με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο. Το 1979 ο φάρος ηλεκτροδοτήθηκε και λειτουργεί ως επιτηρούμενος.

 

Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: