Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Καπέλο φωτιστικού: κατασκευή σε 3 βήματα

Έχετε φωτιστικό δαπέδου ή κομοδίνου που σας χάλασε το καπέλο του από τη χρήση και το χρόνο; Θέλετε να το αντικαταστήσετε με κάτι χαριτωμένο και φθηνό; ΑΠΛΟ! Ακολουθήστε τις οδηγίες, χρησιμοποιήστε το γούστο και τη φαντασία σας και σύντομα θα έχετε το αγαπημένο σας φωτιστικό καινούριο και έτοιμο για χρήση. 



Για αρχή αγοράστε ένα απλό καπέλο στο χρώμα που σας αρέσει. Εγώ αγόρασα ένα μπεζάκι σαν το από κάτω από τα Τζάμπο γύρω στα 3€.




Αγοράστε και μία κορδέλα με γυαλάκια τόσα εκ. όσα σας χρειάζονται για να τυλίξετε το καπέλο. Εγώ αγόρασα αυτήν με σατέν δαντέλα σε μπεζ-χρυσό χρώμα. Έκανε 12€ το μέτρο και μου χρειάστηκε ακριβώς ένα μέτρο. Αυτές τις κορδέλες θα τις βρείτε σε μαγαζιά που πουλάνε κουμπιά, φερμουάρ και τέτοια πράγματα και υπάρχουν σε διάφορες διαστάσεις, διάφορα χρώματα, διάφορα σχήματα γυαλιών και φυσικά διάφορς τιμές.



Τρίτο βήμα: κολλήστε την κορδέλα πάνω στο καπέλο με πιστόλι σιλικόνης ή ράψτε την. ΕΤΟΙΜΟ! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ!
Το καπέλο είναι υφασμάτινο. Μπορείτε να το κεντήσετε ή να κολλήσετε ότι είδους κορδέλα θέλετε ή κουμπιά ότι άλλο ή απλώς να το αφήσετε σκέτο όπως εγώ. Μπορείτε ακόμα να τρο τρυπήσετε με χοντρή βελόνα σχηματίζοντας απλά συμμετρικά σχήματα όπως καρδούλες ή φύλλα. Το φως περνάει από τις τρυπούλες και δίνει ένα ωραίο εφέ. 



Πώς θα βγάλετε το παλιό καπέλο: Ξεβιδώστε και αφαιρέστε τη λάμπα. Εκεί που βιδώνει η λάμπα υπάρχει ένα πλαστικό δαχτυλίδι. Ξεβιδώστε και βγάλτε το. Τώρα βγαίνει και το καπέλο. Βάλτε το καινούριο, βιδώστε το δαχτυλίδι ξανά και βάλτε και τη λάμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: