Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Γνωρίστε το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Κάτι ξεχωριστό συμβαίνει με το σχολείο αυτό: Έχει μετατραπεί σε γκαλερί διαθέτοντας έργα διασήμων ζωγράφων!

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων είναι ένα σύγχρονο σχολείο, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μονής Τρικάλων. Περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, Βιβλιοθήκη, αίθουσα Πληροφορικής άριστα εξοπλισμένη, αλλά και Καλλιτεχνικών, εργαστήρια Τεχνολογίας, Φυσικής και Χημείας, ενώ στην είσοδο του σχολείου βρίσκεται η ευρύχωρη και τεχνολογικά εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων. 

Στο ισόγειο λειτουργεί κυλικείο, ενώ στον προαύλιο χώρο, που περιβάλλει το κτίριο, υπάρχει κλειστό γυμναστήριο και οργανωμένα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Στο χώρο του προαυλίου διαμορφώθηκε ο κήπος του σχολείου, με φροντίδα μαθητών και καθηγητών, ενώ φροντίδα έχει υπάρξει και για την ασφαλή στάθμευση των ποδηλάτων, με τα οποία συνηθίζουν πολλοί μαθητές να έρχονται στο σχολείο. 


Κατά το σχολικό έτος 2013-14, στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, ο υπεύθυνος καθηγητής, κ. Στέργιος Στάμος και οι μαθητές, άρχισαν να επεμβαίνουν εικαστικά στις αίθουσες του σχολείου με στόχο να αντιγράψουν έργα σημαντικών καλλιτεχνών ( Πικάσο, Βαν Γκονγκ, Ματίς, Μόραλη, Ακριθάκη, Μιρό, κ.α ) και να αλλάξουν έτσι την αισθητική τους.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να αγαπήσουν τα παιδιά τις αίθουσες, τα ίδια τα μαθήματα που γίνονται εκεί, αλλά και να έρχονται καθημερινά σε επαφή με την τέχνη.

Πλέον οι αίθουσες έχουν ήδη ολοκληρωθεί (κάθε αίθουσα έχει πλέον έναν τεράστιο πίνακα ζωγραφικής με θέμα σχετικό με το μάθημα που διδάσκεται στην καθεμία) και οι καλλιτέχνες έχουν προχωρήσει στη διακόσμηση των διαδρόμων και στους εξωτερικούς χώρους.

Συγχαρητήρια στον δάσκαλο που εμπνέει τους μαθητές του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: