Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Back to school με αρνητικά rapid test, μονά θρανία και ανοιχτά παράθυρα

Οι μαθητές δημοτικού και τελειόφοιτοι Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου, συνολικά 60.000,  επιστρέφουν στα θρανία, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό, για να μπουν στο σχολείο, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό rapid test. Μία απόφαση που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.



Άλλοι εργαζόμενοι λοιπόν είναι κατά αυτής της απόφασης και άλλοι  τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της, αφού προέχει, όπως ανέφεραν, η υγεία τόσο των ιδίων, όσο και των μαθητών. Μάλιστα, έθεσαν στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να γίνεται rapid test και στους τελειόφοιτους.

Αυτό που αναμένεται από τη σημερινή ημέρα είναι να διαφανεί κατά πόσο θα απαγορευτεί η είσοδος σε εργαζόμενους που δεν φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ ενδιαφέρον φαίνεται και το γεγονός ότι κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να στραφούν στη δικαιοσύνη για την απόφαση αυτή.

Το Υπουργείο Παιδείας εργάστηκε το προηγούμενο διάστημα με πυρετώδεις ρυθμούς, ώστε να αξιοποιήσει αυτές τις επιπλέον μέρες που είχε στη διάθεσή του, για να καλύψει τυχόν κενά που παρουσιάζονταν. Ένα από αυτά τα κενά, που δεν είχε καλυφθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο, ήταν η παρουσία των μονών θρανίων στις τάξεις.  Ειδικά για τη Δημοτική Εκπαίδευση, φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έδρασε άμεσα.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όντως κάποια θρανία έχουν φτάσει, αυτή την περίοδο σε σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης. Θα είμαστε σε επικοινωνία με τα σχολεία, για να έχουμε μία εικόνα, όμως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αριθμός μονών θρανίων έχουν φτάσει σε διάφορα σχολεία», υπέδειξε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Εξάλλου, με βάση το πρωτόκολλο, το μάθημα πρέπει να γίνεται με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά. Κάτι που ίσως προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις, αφού βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα. Μέχρι στιγμής, ο καιρός φαίνεται να είναι σύμμαχος εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού για τις επόμενες ημέρες δεν αναμένονται βροχές, καταιγίδες ή σημαντική πτώση στη θερμοκρασία.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: