Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Οι τοίχοι ενός χωριού ζωγραφίστηκαν για να μπορούν τα παιδιά να συνεχίσουν το σχολείο

Συγκίνηση προκαλούν οι φωτογραφίες αυτών των δασκάλων που προσπαθούν όπως μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στη μαθησιακή διαδικασία. Καθώς τα σχολεία έκλεισαν από τον Μάρτιο, οι δάσκαλοι στο χωριό Nilamnagar της δυτικής Ινδίας ανησυχούσαν ότι αρκετά από αυτά θα μείνουν πίσω, επειδή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να πληρώσουν συνδρομή στο Διαδίκτυο για online μαθήματα. Έτσι άρχισαν τα μαθήματα στους δρόμους!!!
 

 Γι’ αυτό τον σκοπό ζωγραφίστηκαν κατάλληλα αρκετοί τοίχοι του χωριού. Οι εξωτερικές αυτές αίθουσες διδασκαλίας για συνολικά 1.700 μαθητές ηλικίας μεταξύ έξι και 16 ετών έχουν επιτυχία. Κάθε μέρα, μικρές ομάδες μαζεύονται στους βαμμένους τοίχους, παρακολουθούν τα μαθήματα καθισμένοι ή όρθιοι και κρατούν σημειώσεις. Οι δάσκαλοί τους περπατούν στο χωριό κάθε πρωί, σταματώντας να εξηγήσουν το μάθημα ή να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις.
 
Οι τοιχογραφίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από τη γραφή έως την τριγωνομετρία - στα Αγγλικά και στην τοπική γλώσσα Μαράθι.

"Όταν η μητέρα μου με στέλνει για να αγοράσω γάλα, περπατώ μέσα από το χωριό και κοιτάω τα μαθήματα στους τοίχους", δήλωσε ο 13χρονος Yashwant Anjalakar στο AFP. Οι γραμμένοι τοίχοι είναι η μόνη επιλογή για μαθητές σαν αυτόν που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
 
Μέχρι στιγμής, 250 τοίχοι στο χωριό έχουν ζωγραφιστεί από έναν τοπικό καλλιτέχνη και το σχολείο ελπίζει να παραδώσει άλλους 200.
 
Οι γονείς βοήθησαν χρηματικά για το κόστος του έργου, το οποίο έχει φτάσει τις 150.000 ρουπίες (2.050 $) μέχρι στιγμής, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Tasleem Pathan.


Η Ινδία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, με περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία. Παρά το αυστηρό κλείδωμα, η πανδημία δεν έχει δείξει σημάδια επιβράδυνσης καθώς μετακινείται από πόλεις στο αγροτικό εσωτερικό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: