Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Πρωθυπουργός ετών 34

Εντωμεταξύ στη Φιλανδία ο Άντι Ρίνε παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, όταν, λέει, ένα από τα κόμματα του συνασπισμού δήλωσε ότι πλέον δεν τον εμπιστεύεται, λόγω του τρόπου που χειρίστηκε την απεργία των υπαλλήλων στα Ταχυδρομεία. Άκου τώρα... Κι αυτός πήγε και παραιτήθηκε... Έτσι... Και ποιον κάνουν Πρωθυπουργό; Τη 34χρονη υπουργό Μεταφορών, Σάνα Μάριν, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κατακτώντας τον τίτλο της νεαρότερης σε ηλικία πρωθυπουργού παγκοσμίως.

Το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι η Σάνα Μάριν τίθεται επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού πέντε κομμάτων που και τα πέντε έχουν αρχηγούς γυναίκες!

Στον συνασπισμό των πέντε κομμάτων, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είναι το μεγαλύτερο. Τα υπόλοιπα κόμματα είναι η «Αριστερή Συμμαχία» υπό την 32χρονη Λι Άντερσον, οι «Οικολόγοι» υπό την 34χρονη Μαρία Οχίσαο, το «Κεντρώο Κόμμα» υπό την 32χρονη Κάτρι Κουλούμνι και το «Κόμμα των Σουηδών» υπό την 55χρονη Αννα Μάγια Χένρικσον.

Αμέσως μετά την ανάδειξή της στην πρωθυπουργία της Φινλανδίας, η Σάνα υποστήριξε ότι ουδέποτε έβλεπε την ηλικία της ως φρένο στα σχέδιά της: «Δεν έχω σκεφτεί ποτέ την ηλικία ή το φύλο μου, σκέφτομαι τους λόγους για τους οποίους κατέβηκα στην πολιτική και τα πράγματα για τα οποία έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος».

Η Σάνα γεννήθηκε στο Ελσίνκι και σπούδασε κοινωνικές επιστήμες. Είναι κόρη δύο μαμάδων, δηλ. ομόφυλου ζευγαριού. Για τη μητέρα της και τη γυναίκα της έχει παραδεχτεί πως αισθανόταν αόρατη κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Έχει δηλώσει ωστόσο, ότι η μητέρα της ήταν πάντα υποστηρικτική και την έκανε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε στη ζωή της.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: