Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Στην Καλαμάτα τα πλαστικά μπουκάλια νερού μετατρέπονται σε ιστιοπλοϊκά σκάφη

Πώς τα πλαστικά μπουκάλια νερού μπορούν να μετατραπούν σε ιστιοπλοϊκά σκάφη; Με απλό τρόπο. Τα πλαστικά μπουκάλια αλέθονται σε μικρές νιφάδες ή λωρίδες με ενέργεια που προέρχεται από ποδήλατο. Στη συνέχεια, οι λωρίδες πλέκονται σε «αργαλειό» και έτσι δημιουργείται ένα δίχτυ, ύλη με την οποία κατασκευάζονται τα σκάφη. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ονομάζεται « B2B – bottles to boats» (από μπουκάλια σε σκάφη) και υλοποιείται από την Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (ΚΑΝΕ).
Πρόσφατα έγινε η καθέλκυση ενός τέτοιου σκάφους στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου «Αίολος», στον προλιμένα της Καλαμάτας. Για να κατασκευαστεί το σκάφος αυτό χρειάστηκε η δουλειά 14 εθελοντών από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι βρίσκονται για εθελοντική εργασία στην Καλαμάτα στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.
Μάλιστα στα πλαίσια του προγράμματος της ΚΑΝΕ, οι μαθητές μπορούν να φτιάχνουν τα δικά τους μικρά θαλάσσια σκάφη, να τα μεταφέρουν στον Ναυταθλητικό Σύλλογο και να τα χρησιμοποιούν για ιστιοπλοΐα, με μαθήματα που θα κάνει δωρεάν ο Ναυταθλητικός Σύλλογος «Αίολος».
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίθηκαν θετικά και τα 4 συναρμόδια υπουργεία: Περιβάλλοντος, Παιδείας, υφυπουργείο Αθλητισμού και το Ναυτιλίας.

Περισσότερα: enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: