Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Σχολείο απέσυρε τα βιβλία του Χάρι Πότερ μετά από συμβουλές εξορκιστών


Το σχολείο αφαίρεσε τα βιβλία του Χάρι Πότερ από τη βιβλιοθήκη του καθώς θεωρεί ότι περιλαμβάνει «πραγματικές κατάρες και ξόρκια που αν διαβαστούν από άνθρωπο μπορούν να προκαλέσουν τα κακά πνεύματα».   



Πρόκειται για το ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ των ΗΠΑ   St. Edward Catholic School, του οποίου οι μαθητές δεν θα μπορούν πλέον να δανείζονται από την σχολική βιβλιοθήκη τους επτά τόμους της δημοφιλούς σειράς, καθώς το σχολείο θεωρεί πως τα ξόρκια που έγραψε η Τζόαν Ρόουλινγκ είναι αληθινά.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Tennessean ο πάστορας του σχολείου έστειλε e-mail στους γονείς των μαθητών υποστηρίζοντας ότι αρκετοί εξορκιστές, με τους οποίους ήρθε σε επαφή, τον συμβούλεψαν να αποσύρει τα βιβλία από τα ράφια της βιβλιοθήκης. Σύμφωνα με τον Αιδεσιμότατο Dan Reehil «οι κατάρες και τα ξόρκια στα βιβλία είναι πραγματικές» και με την επίκλησή τους ο αναγνώστης μπορεί να προκαλέσει τα κακά πνεύματα.

Η Rebecca Hammel, σύμβουλος για τα τα σχολεία της καθολικής επισκοπής του Νάσβιλ, ανέφερε ότι ο Αιδεσιμότατος Dan Reehil έστειλε το e-mail μετά από αίτημα γονέα και υποστήριξε πως η πράξη του ήταν εντός των αρμοδιοτήτων του.    

Η Rebecca Hammel ανέφερε ότι αν οι γονείς πιστεύουν ότι τα βιβλία είναι κατάλληλα για τα παιδιά τους τότε «διατηρούμε την ελπίδα ότι θα καθοδηγήσουν τους γιους τους και τις κόρες τους στο να κατανοήσουν το περιεχόμενό τους μέσα από το πρίσμα της πίστης μας».    

Η ίδια δεν χαρακτηρίζει την αφαίρεση των βιβλίων  ως λογοκρισία αλλά ως μία κίνηση που εξασφαλίζει ότι στις σχολικές βιβλιοθήκες θα υπάρχουν βιβλία κατάλληλα για την ηλικία των μαθητών.   


Περισσότερα: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: