Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του;


Η ερώτηση τέθηκε στον Ματθαίο Γιωσαφάτ, νευρολόγο, ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο με εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική θεραπεία, στην ομαδική ανάλυση και στην οικογενειακή θεραπεία  και η απάντησή του ίσως να είναι λίγο απρόσμενη.

 Ο κ. Ματθαίος λέει για τους μπαμπάδες:
«Είναι σίγουρα καλύτεροι από τους μπαμπάδες των παλαιότερων γενεών, είναι πιο φροντιστικοί και πιο στοργικοί, εκφράζουν πιο άνετα τα συναισθήματα. Με λίγα λόγια είναι πιο θηλυκοί. Και όταν λέω πιο θηλυκοί, δεν εννοώ με την έννοια της ταυτότητας του φύλου. Εννοώ ότι έχουν στοιχεία πιο τρυφερά, που τα βλέπαμε παλιότερα μόνο στις γυναίκες μαμάδες. Όπως και οι γυναίκες σήμερα προβάλλουν σε πολλά επίπεδα πιο αντρικές συμπεριφορές. Είναι πιο δυναμικές για παράδειγμα. Αυτή η αρχειοθέτηση τυπικών χαρακτηριστικών συμπεριφοράς του αντίθετου φύλου δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του;» απαντά:
«Να είναι καλός με τη γυναίκα του. Με τη μητέρα του παιδιού του. Να την αγαπάει και να της το δείχνει. Μέσα από αυτό θα πάρει το καλύτερο και το παιδί. Η συζυγική δυσαρμονία δημιουργεί πολλά προβλήματα στα παιδιά τόσο στην παιδική και εφηβική ηλικία, αλλά και αργότερα όταν γίνονται ενήλικες. Και δυστυχώς το 85% των ζευγαριών βιώνει συζυγική δυσαρμονία. Άρα μιλάμε για κάτι όχι και τόσο εύκολο όσο το διατυπώνω.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ: thriveglobal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: