Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Για πρώτη φορά γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων


Γυναίκα αρχηγό απέκτησε η Σχολή Ικάρων, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πρόκειται για τη Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα.


Η Μαρίνα Κωνσταντίνου, είναι κόρη της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου και του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις.

Γεννημένη στην Πάτρα, είναι αρχισμηνίας και ιπτάμενη και είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων, τον Αύγουστο του 2016, δεύτερη κατά σειρά. Τρία χρόνια μετά θα γραφόταν στην ιστορία ως η πρώτη Αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Σε συνεντεύξεις της, η ίδια, είχε υπογραμμίσει πως η αγάπη της για τα αεροπλάνα την έφεραν στην Πολεμική Αεροπορία και την Σχολή Ικάρων «Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός γιατί ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά-σιγά καταστάλαξα σε αυτό. Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες, θα τον πετύχει».

Η εκδήλωση ορκωμοσίας των νέων ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους συγγενών και φίλων των στρατευμένων.

Περισσότερα: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: