Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Γνωρίστε το Παγκόσμιο Παιδικό Δημοτικό Σχολείο

Πρόκειται για μουσουλμανικό σχολείο στην Κοπεγχάγη του οποίου το 77% των μαθητών είναι Δανοί. Εκτός από τους κοινούς στόχους που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Παιδιών, Εκπαίδευσης και Ισότητας των Φύλων, το Παγκόσμιο Παιδικό Δημοτικό Σχολείο έχει ορίσει έναν αριθμό προσωπικών στόχων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη υπεύθυνων πολιτών. 

Ο κύριος στόχος του σχολείου είναι κάθε παιδί μέσω της φοίτησής του να επιτύχει βαθιά γνώση του δικού του συναισθηματικού κόσμου και να αναπτύξει τις κατάλληλες  στρατηγικές που θα το βοηθήσουν να ζήσει και να αναπτυχθεί στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνίας. Έτσι το παιδί αποκτά θεμελιώδη σεβασμό για τον άνθρωπο και γίνεται πολίτης του κόσμου.

Στο παρακάτω βίντεο οι μαθητές παρουσιάζουν το σχολείο τους.



Το Παγκόσμιο Δημοτικό Σχολείο Παιδιών προσφέρει βοήθεια στο Μπαγκλαντές για τους εκτοπισμένους πρόσφυγες του Μπαγκλαντές, παίρνει μέρος σε πορείες για την ειρήνη και την αγάπη και επισκέπτεται πολύ συχνά φιλανθρωπικά ιδρύματα της Δανίας.

Το Παγκόσμιο Δημοτικό Σχολείο Παιδιών βλέπει το παιδί με βάση μια ολιστική προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι πτυχές του παιδιού λαμβάνονται υπόψη στην καθημερινή εργασία. Δίνεται επίσης μεγάλη σημασία στην τόνωση της γνωστικής και διαπροσωπικής νοημοσύνης των παιδιών και απαιτείται από αυτά η ευγένεια, η ακεραιότητα και η αυθεντικότητα του χαρακτήρα τους.

Στο Παγκόσμιο Δημοτικό Σχολείο Παιδιών, το ταξίδι της τυπικής εκπαίδευσης των μαθητών έχει την ίδια προτεραιότητα με την απόκτηση γνώσεων σε ακαδημαϊκό υλικό και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να εκπληρώνονται και οι στόχοι του Υπουργείου Παιδείας σε όλα τα θέματα.

Στο παρακάτω βίντεο οι μαθητές κάνουν χειμερινό μπάνιο. 

Στο σχολείο διδάσκονται η Δανική γλώσσα, τα μαθηματικά, τα θρησκευτικά, η αγγλική, τα Αραβικά και η φύση / τεχνολογία.  Η ιστορία  διδάσκεται τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Τα παιδιά ασχολούνται επίσης με τα εικαστικά 



στο μάθημα «Εργαστήρι Δημιουργικής  Τέχνης». Κάθε δύο χρόνια διδάσκεται η επιστήμη των τροφίμων.

Το Παγκόσμιο Παιδικό Δημοτικό Σχολείο χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Fammy για να ενημερώνει τους γονείς για το τι συμβαίνει στη ζωή των παιδιών τους. Με το Famly, οι γονείς, μπορούν να λαμβάνουν φωτογραφίες, δημοσιεύσεις, ενημερώσεις για εκδηλώσεις κλπ κατευθείαν στο κινητό τους ή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών αρχίζει πάντα με τον χρόνο ανάγνωσης. Κατά την ώρα αυτή έχουν φέρει μαζί τους ένα βιβλίο, το οποίο διαβάζουν ατομικά ή ομαδικά.  Η ώρα αυτή χρησιμοποιείται για να μοιραστούν μια πραγματικά καλή ιστορία μεταξύ τους και για να βελτιωθεί  η ικανότητα ανάγνωσης των παιδιών. Οι μαθητές αποφασίζουν ποια βιβλία θα διαβάσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζονται από τον εκπαιδευτικό.

Μετά την ώρα της ανάγνωσης ακολουθεί η ώρα του πρωινού και αμέσως μετά η πρωινή άσκηση. Η άσκηση περιλαμβάνει κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδι, περπάτημα και τρέξιμο για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των μαθητών και την τόνωση των επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους. Τα παιδιά ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους από Δευτέρα έως Παρασκευή όλο το χρόνο, εκτός από τις ημέρες που δεν είναι υγιή ή εάν η προγραμματισμένη δραστηριότητα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους.

Στο Παγκόσμιο Δημοτικό Σχολείο Παιδιών, δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο εκπαιδευτικό γεύμα. Μαζί με τα παιδιά τρώει πάντα και ένας ενήλικας ο οποίος δείχνει στους μαθητές τον σωστό τρόπο, εξηγεί τους κανόνες υγιεινής κλπ. Εκτός από το καθημερινό εκπαιδευτικό γεύμα, τα παιδιά λαμβάνουν επίσης πρωινά και απογευματινά σνακ που περιλαμβάνουν ένα τουλάχιστον βιολογικό φρούτο την ημέρα.

Δύο φορές το χρόνο διεξάγεται γονική μέριμνα. Πρόκειται για ζεστές και φιλόξενες βραδιές που μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, όπως μια παράσταση με τα παιδιά, πληροφορίες / παρουσιάσεις από εκπαιδευτικούς / εκπαιδευτικούς / διαχειριστές και φυσικά την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών και ενηλίκων. Δυο φορές το χρόνο επίσης γίνονται συνεδριάσεις γονέων-εκπαιδευτικών.  Οι γονείς έχουν την ευκαιρία, μαζί με τους δασκάλους, να εμβαθύνουν στην ακαδημαϊκή, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη των παιδιών τους, προκειμένου να συνεργαστούν για την επίτευξη των κοινών στόχων που έχουν τεθεί για το κάθε παιδί.

Στο Παγκόσμιο Παιδικό Δημοτικό Σχολείο, μεγάλη σημασία έχουν και οι εκδρομές καθώς οι μαθητές σχηματίζουν στενές σχέσεις, εξερευνούν, συναντούν ανθρώπους με διαφορετικούς φυλετικούς, θρησκευτικούς, τρόπους ζωής και συνθήκες διαβίωσης. Οι μεγαλύτεροι μαθητές πηγαίνουν σε κατασκηνωτικό ταξίδι, που κυρίως επικεντρώνεται στους παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ και μπορεί να περιλαμβάνει εθελοντισμό με άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο φετινό ταξίδι στρατοπέδευσης, τα μεγάλα αγόρια είχαν τη δυνατότητα να πηδήξουν στο παγωμένο νερό. 


Τα παιδιά στο σχολείο αυτό διδάσκονται επίσης BJJ, μια μορφή πάλης όπου μαθαίνεις διαφορετικές λαβές. Πρόκειται για  άθλημα αυτοάμυνας που μαθαίνει στα παιδιά να πέφτουν μεταξύ τους με υγιή τρόπο, με μεγάλη έμφαση στον αμοιβαίο σεβασμό. Μία φορά την εβδομάδα επίσης διδάσκονται ξιφασκία, ένα άθλημα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ικανότητας συγκέντρωσης των παιδιών, ισορροπίας, στρατηγικής σημασίας και παράλληλα να προσφέρει καλή άσκηση.

Πηγή: http://www.xn--verdensbrn-7cb.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: