Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Θέλεις να αποφοιτήσεις; ΦΥΤΕΨΕ!


Έχω μια ερώτηση για εσάς, αγαπημένοι μου αναγνώστες. Πώς θα αντιδρούσατε ως γονείς και πολίτες εάν η κυβέρνηση ψήφιζε νόμο που θα υποχρέωνε τους μαθητές να φυτέψουν όχι ένα δέντρο, αλλά δέκα για να μπορέσουν να αποφοιτήσουν ή να περάσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης; Όχι πρακτικό; Πού να βρεις τώρα τα δέντρα… και πού να πας να τα φυτέψεις… και τι λες τώρα…. Και όμως…



Στις 15 Μαΐου, το Κογκρέσο των Φιλιππίνων ψήφισε έναν καινούριο νόμο, καθιστώντας υποχρεωτικό για τους μαθητές να φυτεύουν δέκα δέντρα εάν επιθυμούν να αποφοιτήσουν από το σχολείο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αυτή η απαίτηση έχει επιβληθεί σε όλους τους μαθητές που επιθυμούν να αποφοιτήσουν από το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο και το Λύκειο.

Η πρωτοβουλία που ήταν του πολιτικού Gary Alejano θα βοηθήσει να φυτευτούν συνολικά εκατόν εβδομήντα πέντε εκατομμύρια δέντρα! Σύμφωνα με την Alejano, αν μόνο το 10% όλων των φυτεμένων δένδρων επιβιώσουν κατά τη διάρκεια μίας γενιάς, θα υπάρξουν τελικά πεντακόσια είκοσι πέντε εκατομμύρια δέντρα συνολικά. Αυτός είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός και θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει τον πλανήτη μια και είμαστε στο χείλος μιας κλιματικής καταστροφής.

 Πληροφορίες από: wonderfulengineering.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: