Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ελληνίδα ακαδημαϊκός αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στο Πανεπιστήμιο William & Mary της Βιρτζίνια


Το πανεπιστήμιο William and Mary που βρίσκεται στο Ουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνια ιδρύθηκε το 1693 και είναι το δεύτερο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ, μετά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Σε αυτό αναλαμβάνει αντιπρόεδρος η Ελληνίδα Πέγκυ Αγγούρη και μπράβο της!
Τα καθήκοντα της αντιπροέδρου στο William & Mary, το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα των ΗΠΑ, αναλαμβάνει η βραβευμένη ακαδημαϊκός και ερευνήτρια Πέγκυ Αγγούρη από την 1η Ιουλίου 2019.


Η κ. Πέγκυ Αγγούρη, η οποία είναι ειδική στη ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνας, στη τηλεανίχνευση και στα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών διατελεί πρόεδρος του Κέντρου Γεωλογικής Παρατήρησης και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου George Mason.

Η Ελληνίδα ακαδημαϊκός έχει βραβευθεί από το National Science Foundation και οι έρευνές της έχουν επιχορηγηθεί με περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια από τη NASA και το National Geospatial Intelligence Agency.

«Η Δρ. Αγγούρη φέρει ένα τεράστιο εύρος εμπειρίας ως καθηγήτρια, ακαδημαϊκός, ερευνήτρια και διοικητική υπάλληλος. Θα είναι μια εξαιρετική αντιπρόεδρος και την υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό στην πανεπιστημιούπολη», τόνισε η πρόεδρος του William & Mary Katherine A. Rowe, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την Πέγκυ Αγγούρη ως ιδανική επιλογή για τη θέση του αντιπροέδρου.

Περισσότερα: parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: