Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Τα ρομπότ στην υπηρεσία των μαθητών


Σου έβαλε ο δάσκαλος πολλές εργασίες και πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο στο γράψιμο; Κανένα πρόβλημα πλέον, βρε κουτό. Μπορείς εύκολα να αγοράσεις ένα ρομποτάκι και να το προγραμματίσεις να γράφει αντί για σένα ακριβώς όπως εσύ.
Μεγάλα ζόρια τραβούν οι Κινέζοι μαθητές που υποχρεώνονται να γράφουν, με το χέρι, τεράστιες ποσότητες εργασιών πράγμα που τους δημιουργεί ποικίλα ψυχολογικά προβλήματα και τάσεις αυτοκτονίας. Ακόμα και στις αργίες τα Κινεζάκια έχουν μεγάλο φόρτο εργασιών που περιλαμβάνουν από συγγραφή δοκιμίων και εκθέσεων μέχρι και απλών αντιγραφών τεράστιων κειμένων. Όμως για όλα πλέον φτιάχνεται το κατάλληλο εργαλείο.

Ο μεγάλος φόρτος εργασίας από το σχολείο, μαζί με την πίεση των γονέων τους να υπερέχουν στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις τους, αναγκάζουν τους Κινέζους μαθητές να γίνονται πιο ευρηματικοί.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια του κολεγίου, μερικοί φοιτητές εξακολουθούν να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να κάνουν τις εργασίες τους. Ένα κοινό φαινόμενο στα κινεζικά κολέγια είναι να βρεθεί ένας "αντικαταστάτης συγγραφέας". Οι μαθητές  δηλ. πληρώνουν για τις υπηρεσίες κάποιου άλλου που θα γράφει δοκίμια γι 'αυτούς. Αυτές οι υπηρεσίες βέβαια υπάρχουν όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στα δυτικά πανεπιστήμια.

Προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα των ατέλειωτων αντιγραφών μια 15χρονη στη βόρεια Κίνα ανακάλυψε και προμηθεύτηκε μία ρομποτική συσκευή για να γράφει τις εργασίες της. Η κοπέλα αγόρασε τη συσκευή χρησιμοποιώντας τα χρήματα που της είχαν δωρίσει κατά τη διάρκεια της αργίας του Νέου Έτους. Ξόδεψε 120 δολάρια ΗΠΑ για να 



αγοράσει το μηχάνημα, στο οποίο, αφού έδωσε δείγματα του γραφικού της χαρακτήρα, του ανέθεσε το κείμενο που έπρεπε να αντιγραφεί. Χάρη στο καινούριο της απόκτημα όλες οι γραπτές εργασίες της έγιναν σε δύο ημέρες.

Το αποτέλεσμα ήταν τέλεια χειρόγραφη εργασία, καθώς η συσκευή προγραμματίστηκε για να μιμηθεί το φυσικό της χειρόγραφο. Το συγκεκριμένο μηχάνημα παράγει περίπου 40 χαρακτήρες ανά λεπτό, ενώ το πραγματικό χειρόγραφο είναι πιο κοντά στους 30 χαρακτήρες ανά λεπτό.

Όταν η είδηση μαθεύτηκε πριν από μερικές μέρες, ότι δηλαδή κυκλοφορεί τέτοιο εργαλείο, μερικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα αναφέρθηκαν σε αυτό το μηχάνημα ως «σκοτεινή τεχνολογία». Και ενώ η μητέρα της εν λόγω μαθήτριας το έκανε κομμάτια, άλλοι γονείς έδειξαν τρομερό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη τεχνολογία και το κινέζικο Τουίτερ έπηξε από αιτήματα χιλιάδων μαθητών, μαθητών και γονέων για την απόκτηση του ρομποτ-γραφέα.

Πηγή: theepochtimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: