Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ένα σχολείο χωρίς μαθητές που αρνείται να κλείσει.

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος αντιθέσεις, σε όλα τα πεδία. Έτσι υπάρχει μια Ελλάδα γονατισμένη από την οικονομική κρίση όπου τα σχολεία κλείνουν χωρίς πολλή σκέψη και οι μαθητές τους μεταφέρονται χιλιόμετρα μακριά, αλλά υπάρχει και μία Νέα Ζηλανδία όπου ένα σχολείο μπορεί να παραμένει σε λειτουργία, ακόμα και αν δεν έχει μαθητές. Και να αρνείται μάλιστα να κλείσει! Όσο για το τι διαθέτει το εν λόγω σχολείο διαβάστε και τρέξτε....


Το σχολείο Tuturumuri λοιπόν επιβιώνει με αποταμιεύσεις εφέτος και θα παραμείνει ανοιχτό και την επόμενη σχολική χρονιά σε περιιιιιιίπτωση που βρεθούν κάποιοι γονείς που θα θελήσουν να προσφέρουν στα παιδιά τους την υψηλότερη αναλογία δασκάλων προς μαθητές στη χώρα.

Το σχολείο Tuturumuri στο Wairarapa της Νέας Ζηλανδίας παρόλο που δεν έχει κανέναν μαθητή για φέτος αλλά και για την επόμενη σχολική χρονιά, έχει υποσχεθεί να παραμείνει ανοικτό για όσο το δυνατόν περισσότερο σε περίπτωση που ένας νέος μαθητής θέλει να εγγραφεί. Η έλλειψη μαθητών οφείλεται στο γεγονός ότι οι οικογένειες φεύγουν όταν λήγουν 

οι συμβάσεις τους με τη γεωργική βιομηχανία της περιοχής.


Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του σχολείου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμη και θα χρησιμοποιήσει το λογαριασμό αποταμίευσης για να πληρώνει τρία άτομα, ώστε να παραμείνει ανοιχτό και για την επόμενη σχολική χρονιά. Οι δάσκαλοι δε μιλούν για τα οφέλη της διδασκαλίας ένας προς έναν και επισημαίνουν ότι όποιος μαθητής σπεύσει να γραφτεί θα κάνει και ελεύθερη χρήση της θερμαινόμενης εσωτερικής πισίνας που διαθέτει το σχολείο! 

Το σχολείο διαθέτει επίσης σύνδεση οπτικών ινών με ταχύτητα Internet αστραπιαία, γήπεδο τένις και μπάσκετ, εγκαταστάσεις μαγειρικής για τους μαθητές, θερμοκήπιο και λαχανόκηπο, δεντρόσπιτο, παιδική χαρά κλπ. Το προσωπικό του περιλαμβάνει τον διευθυντή, μία δασκάλα, μία υπάλληλο γραφείου και μία σχολική βοηθό-καθαρίστρια. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: