Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Δημοτικό Σχολείο Περδικακίου

Βρήκα αυτήν την καταπληκτική φωτό στο Google maps. Δεν είναι πολύ όμορφη; Ξέρετε πού βρίσκεται το Περδικάκι; 

Φωτό


Το Περδικάκι είναι ορεινό χωριό της επαρχίας Βάλτου, του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κτισμένο σε υψόμετρο 740 μέτρα. Απέχει 110 χιλόμετρα από το Μεσολόγγι, 60 χιλόμετρα από την Αμφιλοχία και 70 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο.

Είναι κτισμένο σε ένα βαθούλωμα με λόφους και λίγα χωράφια και κυκλώνεται από ελατοσκέπαστα βουνά, που αποτελούν συνέχεια της Οροσειράς της Πίνδου, ενώ στα ανατολικά ριζά του, κάτω από κακοτράχαλες και δρυόφυτες πλαγιές, διαβαίνει ο ποταμός Αχελώος.

Όπως καταλαβαίνεται βρίσκεται σε περιοχή μοναδικής ομορφιάς. Σύμφωνα μάλιστα με έναν διαδραστικό χάρτη που καταρτίστηκε από την βρετανική εταιρεία Driving Experiences εδώ βρίσκεται ένας από τους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους παγκοσμίως! Ο λόγος για την επαρχιακή οδό που ενώνει τα χωριά Πατιόπουλο και Περδικάκι!

Το σχολείο από ό,τι με πληροφόρησε ο συνάδελφος κ. Αμπλάς "λειτουργεί κανονικά ως διθέσιο και σε μια αίθουσά του στεγάζεται και το νηπιαγωγείο του χωριού. Η όλη μαγεία είναι να κάνεις μάθημα και να έχεις έξω τη χιονισμένη κατάφυτη από έλατα βουνοπλαγιά..."

Περισσότερα για το σχολείο ΕΔΩ.

Πληροφορίες: protothemawikipedia