Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Έκθεση φωτογραφίας - Δ΄ τάξη

Όταν προγραμματίζαμε την επίσκεψή μας στη Βούντενη, τα μικρούλια μου με ρώτησαν αν μπορούν να φέρουν στην εκδρομή φωτογραφικές μηχανές. Μου ήρθε τότε η ιδέα να εκμεταλλευτώ την επιθυμία τους αυτή και να βγάλουμε μια χαριτωμενιά από τη βόλτα μας. 

Από την προηγούμενη ημέρα λοιπόν και γνωρίζοντας ποιοι μαθητές θα έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή, ανέθεσα στον καθένα το θέμα των φωτογραφιών του: κάποιοι συγκεκριμένοι θα φωτογράφιζαν τους συμμαθητές τους και τις δραστηριότητες στο πεδίο, κάποια αγόρια τα αρχαία, κάποια κορίτσια φύση κλπ. 

Όταν γυρίσαμε στο σχολείο τράβηξα από τις κάρτες τους τις φωτογραφίες που είχαν βγάλει και διάλεξα τις καλύτερες. Στις φωτογραφίες που επέλεξα έγραψα επάνω το όνομα του κάθε φωτογράφου. Τύπωσα τις φωτογραφίες σε διαστάσεις περίπου 15Χ20 εκ. και τις έδωσα στους μαθητές με την παρότρυνση πίσω από την καθεμία να γράψουν έναν τίτλο. Τύπωσα τους τίτλους με τα ονόματα των φωτογράφων και κόλλησα σε κανσόν Α4 διαφόρων χρωμάτων την καθεμία φωτογραφία.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό και οι μικροί μου φωτογράφοι ένιωσαν πολύ υπερήφανοι για την καλή δουλειά που είχαν κάνει. Τις φωτογραφίες τις εκθέσαμε στον τοίχο της σκάλας που απέκτησε πλέον καινούριο πρόσωπο. 



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την εκτύπωση των φωτογραφιών την κάναμε με χρήματα που είχαμε μαζέψει από την πώληση της εφημερίδας τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: