Ξυλομπογιά DeMy

Ξυλομπογιά DeMy

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Περγραφή ζώου - Γ΄ τάξη

Τα κείμενα που θα δείτε στην παρουσίαση γράφτηκαν στα πλαίσια της 3 ενότητας της Γλώσσας Γ΄ Δημοτικού "Στη γη και στη θάλασσα". Πρόκειται για την άσκηση 7 του τετραδίου εργασιών του κεφ. "Γάτος από σπίτι ζητά νέα οικογένεια". Στο προσυγγραφικό στάδιο έγινε συζήτηση για το ζώο που αγαπούν και που θα επιλέξουν οι μαθητές να περιγράψουν και βέβαια για τον τρόπο περιγραφής.


Έγινε καταιγισμός ιδεών και γράφτηκαν οι παράγραφοι και οι λέξεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στον πίνακα. Όταν τα παιδιά ετοιμάστηκαν συναισθηματικά και ψυχολογικά τους μοιράστηκε η φωτοτυπία, που την κόλλησαν στο τετράδιό τους για να μπορούν να ανατρέχουν και εκεί για ευκολία. Ήδη από προηγούμενα μαθήματα είχαν εξοικειωθεί με τους συμβολισμούς που περιλαμβάνονται σε αυτήν. 

 

Στο συγγραφικό στάδιο κατέγραψαν όσο καλύτερα μπορούσαν τις ιδέες τους. Στο στάδιο αυτό εκτός από τις υπόλοιπες οδηγίες που είχαν πάρει τους ζήτησα να χρησιμοποιήσουν όσοι μπορέσουν και μία παύλα διαλόγου.

Αξιολόγησαν το γραπτό τους διαβάζοντάς το προσεχτικά και διορθώνοντάς το μια φορά με τη δική τους αξιολόγηση και μια φορά μετά τη δική μου αξιόλογηση.

Στο επόμενο στάδιο καθαρόγραψαν και αναγνώστηκαν στην τάξη όσα περισσότερα γραπτά γινόταν.

Απαιτήθηκαν 4-5 διδακτικές ώρες. Σχολ. έτος 2014-2015